BMW Elektrikli iX'i tanıttı

Alman otomotiv üreticisi BMW, elektrikli mobilite alanında amiral gemisi olması beklenen tamamen elektrikli modeli iX’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl lanse edilen BMW iNEXT konseptinin seri üretim versiyonu olarak sahneye çıkan iX’in, BMW’nin Almanya’daki Dingolfing fabrikasında üretilerek ve 2021 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yollara çıkacağı kaydedildi.

BMW Group’un mobilite ve elektrifikasyon stratejilerini açıkladığı ‘#NEXTGen 2020’ etkinliği, markanın yeni bir modeline de sahne oldu. Alman üreticinin dünya prömiyerini gerçekleştirdiği iX modelinin, markanın elektrikli mobilite alanında amiral gemisi olması bekleniyor.

Gelecekteki BMW modellerine de öncülük etmesi planlanan iX’in, 500 beygir gücü ile 0-100 km’ye 5 saniyenin altında ulaşabildiği ve WLTP kriterlerine göre 600 kilometreden fazla sürüş menzili sunduğu kaydedildi. iX’in hızlı şarj ile 40 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabilen bataryasının, on dakikalık şarj ile 120 km’den fazla sürüş menzili sunduğu da verilen bilgiler arasında.

Haberin devamı için lütfen tıklayınız.

Kaynak: haberturk.com