2017 Yılı Global Elektrikli Araç Satışları Temmuz, Ağustos …

2017 Ağustos’a kadar küresel elektrikli araç satışları, 2016 yılının aynı dönemine kıyasla % 46 artış göstererek 649,000 adete ulaştı.  Bu rakamlar, tüm küresel elektrikli araç (BEV) ve Plug in Hibrid (PHEV) binek otomobil satışları, ABD / Kanada’daki kamyonetler ve Avrupa’daki hafif ticari araçları içeriyor. İkinci çeyrekte, satışların% 64’ü tam elektrikli, % 36’sı plug-in hibridlerdi (PHEV). Ağustos ayının ilk verileri Ağustos 2016’ya göre % 102 artışla 102,300 adede ulaştı, satışların% 67 tam elektrikli ve % 33’ü  plug-in hibrid (PHEV) araçlardı.

 

İkinci çeyrek büyüme oranları hızlanan Çin pazarından etkilenmiştir, Çin’i ABD ve Avrupa yakından takip etmektedir . Toyota Prius Prime PHEV, Japonya’da anında en çok satanlar listesine girerek bu pazarı yukarı çekti. Ağustos ayı, bazı büyük Avrupa pazarlarında yavaş satış ayı olarak görülürken, Çin, Kanada veya Güney Kore gibi diğer pazarlarda satışların artması, satışları rekor seviyelere ulaştırdı.

Önümüzdeki dönemde  Tesla 3, GM Bolt’un ülke çapında piyasaya sunulması ve yeni Nissan Leaf’ın piyasaya sürülmesinin Amerika’nın en hızlı büyüyen pazar haline gelmesinde  katkıda bulunması bekleniyor.