Sık Sorulanlar

Genel

Elektrikli araçların benzin ve motorin ile çalışan araçlara göre en büyük avantajları aynı yolu daha uygun maliyetle kat edebilmesi, gürültülü motora sahip olmaması, çevreye etkilerinin daha az olması, periyodik bakım maliyetlerinin düşük olması, parça değişim periyodunun uzun olması olarak özetlenebilir. Bunların yanı sıra olası bir kaza durumunda araçların yanma ve patlama ihtimali de azalmaktadır.

Türkiye’de şu elektrikli araç modelleri satışa sunulmaktadır ve satışa sunulan modeller her geçen gün artmaktadır: BMW i3, BMW i8, Renault Fluence, Renault Twizy, Renault Zoe, Volvo XC90 Hybrid.

Elektrikli Araç Sürücüleri

Voltrun, Zebra Elektronik A.Ş.’nin tescilli elektrikli araç şarj istasyonu ağı ismidir. Voltrun üyeleri, tek bir hesapla tüm Türkiye’deki Voltrun istasyonlarında ve Voltrun’ın anlaşmalı olduğu diğer istasyonlarda elektrikli araçlarını şarj edebilirler.

Voltrun üyelik hesabını üye girişi ekranındaki “Yeni Hesap Oluşturun” linkine tıklayarak ve ilgili formu doldurarak hemen açabilirsiniz.

Voltrun üyeliğinizle, tüm halka açık Voltrun şarj istasyonlarında veya Voltrun’ın anlaşması olduğu diğer istasyonlarda şarj işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Gerçekleştirmiş olduğunuz işlemlere ait faturanız ay sonunda size gönderilir.

Şarj istasyonlarına voltrun.com internet portalımızdaki haritadan veya cep telefonu aplikasyonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tabi ki. İstasyon talep et formunu doldurarak istasyon talep edebilir veya istasyon işletmecisi olabilirsiniz.

Şarj işleminizi üyeliğinizle birlikte size verilen RFID kartını istasyonda okutarak başlatabilirsiniz. Ayrıca RFID kartınız yanınızda değilse cep telefonu aplikasyonlarımızdan da şarj başlatma işlemi yapabilirsiniz.

Şarj bedelleri istasyon işletmecileri tarafında belirlenmektedir ve iki kalemden oluşmaktadır. Servis bedeli: İstasyon işletmecisi tarafından belirlenen dakikalık şarj hizmeti sağlama bedelini ifade eder. Enerji bedeli: İstasyon işletmecisinin elektrik aboneliğine bağlı olarak belirlenir. Bu bedel EPDK tarafından belirlenen perakende satış tarifesinden fazla olamaz. İstasyon işletmecileri kendi inisiyatiflerinde hizmet ve enerji bedellerini tüm kullanıcılar veya belli kullanıcılar için sıfırlayabilir veya indirim kampanyaları yapabilir. Tüm istasyona ait şarj bedelleri harita üzerindeki istasyonlara tıklanarak görüntülenebilir.

Voltrun üye hesabı açarken veya üye hesabınızı açtıktan sonra “Hesabım” linkine tıklayarak kart talebinde bulunabilirsiniz.

Voltrun kartlarınızı üyelik hesabınıza girerek aktive edebilir. Hesabınızda kayıtlı kullanıcılara atayabilirsiniz.

İstasyon İşletmecileri

İstasyon işletmecileri, şarj bedellerini kendileri belirler. Dolayısıyla karlılık oranları da kendi kontrollerindedir. İstasyon işletmecisinin belirleyeceği uygun bir hizmet bedeli ile her gün kullanılan şarj istasyonu 2-3 senede kendi yatırımını rahatlıkla geri ödeyebilir.

Talep etmeniz yeterli. İstasyon işletmeci talep formunu doldurarak talebinizi bize ulaştırabilirsiniz.

Tüm Voltrun istasyonları voltrun.com internet portalı üzerinden yönetilebilmektedir. Size verilecek kullanıcı adı ve parola sayesinde tüm istasyonlarınız için tarife belirleyebilir, şarj işlemlerini görüntüleyebilir, bakiyenizi kontrol edebilir, ödeme taleplerinde bulunabilirsiniz.

Halka açık olarak tanımlanan tüm istasyonlar haritada görüntülenebilir.

Özel istasyonlarda sadece belli kullanıcıların şarj işlemine izin verilir. Örneğin bir şirket sadece kendi çalışanlarının kullanımı için bir istasyon işletebilir veya bir apartman yönetimi sadece kendi sakinlerinin kullanımı için istasyon işletebilir. Bu istasyonlar Voltrun şarj haritası üzerinde halka açık istasyonlar altında gözükmez. Halka açık istasyonlarda ise kullanıcı sınırlaması olmadan tüm Voltrun üyeleri şarj işlemi gerçekleştirebilir.

İstasyon işletmecileri hesap yönetim panelindeki “Tarifeler” menüsünden tarife grupları belirleyebilir ve sonrasında sahip oldukları istasyonlara bu tarife gruplarını atayabilirler. Ayrıca arzu ederlerse enerji bedeli üzerinden indirim oranı da girebilirler.