Otoda şarj süresi 15 dakikaya iniyor

Elektrikli araçlara geçiş her geçen artıyor. Bu kapsamda altyapı ve şarj istasyonu yatırımları da hızlandı. Elektrikli araç alımında önemli etkenlerden biri olan şarj süresi. 2 saati bulan şarj süresi ise yeni uygulamalarla 15 dakikaya kadar iniyor.

Elektrikli araçların en büyük kabusu olan yaklaşık 2 saatlik şarj süresini 15 dakikaya indiren üniteler çıktı. Bu tür cihazlar yerli teknolojiyle kısa süre sonra Türkiye’de üretilmeye başlanacak. Böylece araç satışlarının bir yılda en az iki kat artması hedefleniyor.

Resmi kayıtlara göre 2021 yılsonu itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 6 bin 500 adet şarj edilebilir elektrikli araç bulunuyor. Bu rakamın yarısından fazlası 2021 yılında satıldı. Bu yıl ise Türkiye’de toplam 10 bin adet elektrikli araç satışı bekleniyor.

3 BİN NOKTADA VAR

Pazarın son durumunu ve hedefleri anlatan yerli şarj ünite sistemleri şirketi Voltrun Genel Müdürü Berkay Somalı, Türkiye’de şu an halka açık veya ortak kullanım olarak hizmet alınabilen 3 bin civarında şarj ünitesi olduğunu belirterek, “Bunların yaklaşık 500’ü Voltrun ağına bağlı. En büyük problem olarak görülen uzun şarj süreleri de artık 15 dakikalara indi. Bu ünitelerin yurtdışında kurulumlarına başlandı. Ülkemizde de yakında örneklerini görebileceksiniz” dedi.

ALTYAPI OTURUYOR

Hızlı ünitelerin kurulması için elektriksel altyapının da yeterli olması gerektiğine dikkat çeken Somalı şöyle devam etti: “Bunu her yerde sağlamak mümkün değil. Özel altyapı çalışması gerektirecek ve zaman alacak. Bu çalışmalar şu an başladı.

Bizim de hızlı şarj konusunda sona geldiğimiz bir sürecimiz var ve bu sene içinde şarj süresini yarım saatin altına indiren 200kW’lık ünitelerimizi hem kendi ağımızda kurmaya, hem de diğer ağ işletmecilerinin beğenisine sunmayı planlıyoruz.”

DOLUM MALİYETİ NEDİR?

Berkay Somalı şarj etme maliyetiyle ilgili parametreyi de şöyle açıkladı: “Şarj etmek ile aracınıza benzin almak arasında çok önemli bir fark var. Şarj ettiğiniz lokasyon ve şarj hızınız toplam ödeyeceğiniz ücreti değiştiriyor.

Örneğin, yaşadığınız konutun otoparkındaki bir Voltrun ünitesinde bataryanızı doldurmanızın maliyeti 100 TL civarında olabilirken, otobandaki hızlı şarj ünitesinde aynı miktarda elektrik alımı için 400-500 TL vermeniz gerekebilir. Bunun en büyük nedeni iki istasyon arasındaki yatırım maliyetlerinin farkı, tabi buna bağlı olarak aldığınız hizmetin hızı ve kalitesi de değişiyor.”

DÜKKANINIZIN ÖNÜNE KURABİLİRSİNİZ

Araç sahibinin kendi dükkanının önüne de ünite kurabildiğini belirten Somalı şu bilgileri verdi: “22 kW’lık alternatif akımla çalışan bir ünite ile araç şarj hizmeti verebilirsiniz. Bunun maliyeti 15 bin ile 35 bin TL arasında.

Doğru akımlı hızlı şarj ünitelerinin yatırım maliyetleri bu rakamların 10-20 katını bulabilir. Şarj Hizmet Yönetmeliği’ne göre işletmeler şarj hizmetini ücret karşılığı verebilir ancak bunu lisans almış bir Şarj Ağı İşletmecisi’ne bağlı yapmaları gerekiyor.”

Kaynak: https://www.posta.com.tr/yazarlar/murat-gulderen/otoda-sarj-suresi-15-dakikaya-iniyor-2517259