Global Elektrikli Araç Satışları% 63 Artış Gösterdi…

Elektrikli Araç satışları, büyük oranda Çin’deki güçlü talebin etkisiyle üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaştı.

Bloomberg New Energy tarafından yayınlanan bir rapora göre, akülü elektrikli araçların ve plug-in hibritlerinin satışları, eylül ayında sona eren üç ayda 287.000 adeti aştı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 63, ikinci çeyreğe göre ise yüzde 23 arttı. Çin  hükümetin kirliliği azaltma çabaları elektrikli araç satışlarını ikiye katladı , küresel satışların da yarısından fazlasını oluşturdu.

 

BNEF’deki analist ve raporun yazarlarından Aleksandra O’Donovan, “Çin hükümeti EA satışlarını arttırmaya odaklanmış durumda.. Bunun bir nedeni kentlerdeki yerel kirlilik seviyeleridir ve ikincisi, Çin’in bu pazarda uluslararası rekabet için yerli kahramanlar kurmasıdır. ” dedi.

BNEF, küresel EA satışlarının bu yıl ilk kez 1 milyonun üzerinde olmasını bekliyor. Şarj altyapısının daha erişilebilir hale gelmesi ve üreticilerin daha uzun menzile sahip modelleri piyasaya sürdükçe, elektrikli araç pazarı hız kazanıyor.

Birkaç hükümet, bazıları Volkswagen AG’yi içine çeken emisyon sancı skandalının yol açtığı daha temiz ulaşım hedeflerini de açıkladı. Fransa ve Birleşik Krallık 2040 yılına kadar yeni benzinli ve dizel yakıcı otomobil satışlarını yasaklayacaklarını açıklarken Hollanda 2030’da satılan tüm yeni otomobillerin emisyonsuz olacağını hedefliyor.

Kaynak: Bloomberg