Türkiye'nin “full elektrikli ilk otobüs filosu” İzmir'de hizmete girdi…

Bir dizel araca göre yüzde 87 oranında yakıt tasarrufu sağlayan, eğimli arazilerde iniş sırasında ve fren yapıldığında enerji üretebilen Türkiye’nin “full elektrikli ilk otobüs filosu” İzmir’de hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, “Biz Türkiye’yi İzmir gibi yapmak, Türkiye’yi İzmir’e benzetmek istiyoruz” diye konuştu.

“Sürdürülebilir kent” hedefiyle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki projelerinde de çevre duyarlılığını ön planda tutuyor. Bu alanda örnek yatırımlar gerçekleştirerek öncü rolünü pekiştiren İzmir’in yerel yönetimi, toplu ulaşımda şimdi de elektrikli otobüs dönemini başlattı. 8.800.000 Euro’ya mal olan “Türkiye’nin ilk full elektrikli otobüs filosu” törenle hizmete girdi.

Tamamen yerli teknolojiyle Bozankaya firması tarafından üretilen 20 elektrikli otobüsün seferlere başlaması öncesinde Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen törene, İzmirliler büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Tükiye’nin öncü ve en aydınlık kenti olarak bugün Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Biz bu aydınlığı, bu kentte yaşayan insanlara borçluyuz. Biz Türkiye’yi İzmir gibi yapmak, Türkiye’yi İzmir’e benzetmek istiyoruz” diye konuştu.