Voltrun’dan Şarj Ağı İşletmecilerine Büyük Kolaylık

Voltrun “ezOperator’’ adını verdiği bir yazılım platformunu kendi markalarıyla şarj hizmeti vermek isteyen, şarj ağı işletmecilerine sunuyor. 

Voltrun, Türkiye genelinde 450 şarj ünitesi ile geniş yayılıma sahip şirketlerden biri. Elektrikli araçların artması ve mobilizasyonunun sağlanması için şarj istasyonlarının ülke çapında yaygınlaşması önemli bir faktör. Voltrun, şarj istasyonlarının kurulması ve şarj hizmetlerinin verilebilmesini düzenleyen kanun ve yönetmelik çalışmalarını yakından takip ediyor. 

2 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Şarj Hizmeti Yönetmeliği” ile birlikte ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşabilmesinin önü açılmış oldu. Yönetmelikte şarj hizmeti tanımlanmış olup; belirlenen yöntem ve prosedürlerle hizmetin kamuya verilmesinin önündeki engeller kaldırıldı.  

Yönetmeliğe göre, şarj ağı işletmeciliği EPDK’dan konuya ilişkin alınan lisans kapsamında yürütülebilecek. Lisans almak isteyen tüzel kişilerin, gerekli bilgi ve belgelerle EPDK Başvuru Sistemi üzerinden müracaat etmesi gerekiyor. Şarj ağı işletmecileri, lisans aldığı tarihten itibaren altı ay içinde en az elli adet şarj ünitesinden ve en az beş farklı ilçede şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak ve bu ünitelerin en az % 5’i ile otoyol üzerindeki ünitelerin en az yüzde 50’sinin DC 50 KW ve üzeri güçte (hızlı şarj) olması gerekiyor.  

Yönetmelikte, şarj hizmeti fiyatları şarj ağı işletmecisi tarafından birim enerji fiyatı cinsine göre serbestçe belirlenecek. Farklı tip ve güçteki üniteler için farklı fiyatlar uygulanabilecek. 

Voltrun “ezOperator’’ adını verdiği bir yazılım platformunu kendi markalarıyla şarj hizmeti vermek isteyen şarj ağı işletmecilerine sunuyor. Yönetmelikle birlikte e-mobilite sektörüne birçok yeni şarj ağı işletmecisinin katılacağı düşünülmekte. Voltrun bünyesinde geliştirilen ve şarj ağında kullanılan “ezOperator Yazılım Platformu’’ şarj ağı işletmecilerine büyük kolaylık sağlıyor. Bu platform ile Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne uygun şekilde; markanıza özel şarj istasyon ağınızı kurmak, müşterilerinizi yönetmek, mobil uygulama ile uçtan uca şarj hizmetini elektrikli araç kullanıcılarına sunmak çok kolaylaşıyor.  

Kaynak: https://re-pie.com/haberler/genel/voltrun-dan-sarj-agi-isletmecilerine-buyuk-kolaylik